Comfort cupcakes

Stackars min lilla pappa åkte iväg tidigt imorse med jobbet till Washington D.C (på en söndag! Hur elak är inte det?!). Så mamsen och jag tyckte han var värd lite extra kärlek i form av cupcakes <3 Farligt goda! Och super enkla att göra, TESTA!!

 

Ps. känner att dom här cupcakes bakningarna börjar bli lite vääääl nära inpå varandra. Snart ser jag väl själv ut som en cupcake...

 

Recept från Muffins - små pyntade cupcakes av Susannah Blake

 

(12 st)

75g mörk choklad, hackad

100g smör, rumstempurerat

1 1/4 dl strösocker

2 ägg

25g skållade hasselnötter, malda

100g Nutella

Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformar av papper i muffinsplåtens fördjupning. Och för er som inte har någon muffinsplåt går det alldeles utmärkt med två muffinsformar i varandra på vanlig ugnsplåt.

 

Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ sedan åt sidan att svalna.

 

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, en i taget. Rör ned malda hasselnötter och vänd ner mjölet. Rör sedan ner den smälta chokladen.

 

Häll 1/2 msk smet i var pappform. Bred ut smeten och gör en fördjupning i mitten av med hjälp av baksidan av en sked. Häll en rejäl klick Nutella i fördjupningen (1 tsk blir bra) och fördela sedan resten av smeten i formarna. Grädda cirka 18 minuter tills muffinsen har rest sig och topparna återtar sin form när man trycker ner dem försiktigt. Lägg över på galler att svala.

 

Garnering

100g mörk choklad, hakad

1 dl vispgrädde

2 msk Nutella

cirka 25 g skållade nötter, rostade och skurna i större bitar (eller så tar man bara vanliga hasselnötter och finhackar...)

 

Lägg garneringens choklad i en ugnsfast form. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar och häll sedan grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter. Rör till en slät kräm och rör sedan ner Nutellan. Låt svalna i 30 minuter tills krämen har blivit tjock och blank. Bred glasyren på muffinsen och toppa med några nötter.



Kommentarer
Postat av: amdafnandf

cupcakes är sööta, det gör inget om du blir sån :D

2012-02-01 @ 20:02:55
Postat av: jennypenny

gudars så gott! vi får ha en cupcake-knytis!

2012-02-02 @ 14:06:52
Postat av: resume

Personally I like cakes with chocolate taste and nuts!

2012-02-07 @ 11:26:23
URL: http://cvresumewritingservices.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0