Comfort cupcakes

Stackars min lilla pappa åkte iväg tidigt imorse med jobbet till Washington D.C (på en söndag! Hur elak är inte det?!). Så mamsen och jag tyckte han var värd lite extra kärlek i form av cupcakes <3 Farligt goda! Och super enkla att göra, TESTA!!

 

Ps. känner att dom här cupcakes bakningarna börjar bli lite vääääl nära inpå varandra. Snart ser jag väl själv ut som en cupcake...

 

Recept från Muffins - små pyntade cupcakes av Susannah Blake

 

(12 st)

75g mörk choklad, hackad

100g smör, rumstempurerat

1 1/4 dl strösocker

2 ägg

25g skållade hasselnötter, malda

100g Nutella

Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformar av papper i muffinsplåtens fördjupning. Och för er som inte har någon muffinsplåt går det alldeles utmärkt med två muffinsformar i varandra på vanlig ugnsplåt.

 

Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ sedan åt sidan att svalna.

 

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, en i taget. Rör ned malda hasselnötter och vänd ner mjölet. Rör sedan ner den smälta chokladen.

 

Häll 1/2 msk smet i var pappform. Bred ut smeten och gör en fördjupning i mitten av med hjälp av baksidan av en sked. Häll en rejäl klick Nutella i fördjupningen (1 tsk blir bra) och fördela sedan resten av smeten i formarna. Grädda cirka 18 minuter tills muffinsen har rest sig och topparna återtar sin form när man trycker ner dem försiktigt. Lägg över på galler att svala.

 

Garnering

100g mörk choklad, hakad

1 dl vispgrädde

2 msk Nutella

cirka 25 g skållade nötter, rostade och skurna i större bitar (eller så tar man bara vanliga hasselnötter och finhackar...)

 

Lägg garneringens choklad i en ugnsfast form. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar och häll sedan grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter. Rör till en slät kräm och rör sedan ner Nutellan. Låt svalna i 30 minuter tills krämen har blivit tjock och blank. Bred glasyren på muffinsen och toppa med några nötter.



Cupcakes - a lá Sofie

(20 st)
2 msk snabbkaffepulver
85 g smör
1 dl socker
1 msk rinnande honung
2 dl vatten
3 3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
3 msk mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg kaffepulver, smör, socker, honung och vatten i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills sockret har smält
  3. Koka snabbt upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter
  4. Hällvätskan i en stor eldfast bunke och låt svalna
  5. När blandningen är kall siktas mjöl och kakao i
  6. Häll mjölk och bikarbonat i separat skål. Rör tills den löser upp sig
  7. Tillsätt sedan ägget och vispa ihop till en jämn smet
  8. Skeda upp smeten i pappersformarna
  9. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakorna har höjt sig ordentligt och är fasta i konsistensen
  10. Lägg kakorna på ett metallgaller och låt kallna
Topping (24 st)
6 dl florsocker
6-8 tsk hett vatten
röd eller blå hushållsfärg
strössel
  1. Sikta florsockret i en skål och tillsätt det varma vattnet
  2. Rör tills smeten blir jämn och tjock nog att täcka baksidan av en träsked
  3. Tillsätt en droppe hushållsfärg i glasyren och rör om tills färgen är jämn
  4. Skeda upp glasyren upp glasyren ovanpå varje kaka
  5. Innan glasyren har torkat kan cupcakesen alternativt dekoreras med strössel
Obs! Här är det många som gör fel (bland annat mig själv...) med att ha för lite tålamod! Det räcker med 6-8 tsk hett vatten, helt säkert. Tålamod säger jag bara.
Tyvärr fick jag inga fina kort på mina söta cupcakes...därför bjuder jag på några inspirations bilder istället!

"Fuck it, size does matter"

Haha ehm hur ska jag förklara det här? Till mitt försvar var det inte jag som sa det :P Råkade skrynkla till pappret i hörnet när jag skulle ta foto plus att jag råka få läppstift på det...läppstiftet verkar inte synas i alla fall. Men SÅ irriterande!

 

Från en vän till en annan – varsågod ;)


Tattoo n. 1 *check*

Kl 11:00 den här söndags morgonen var jag på Crazy fresh tattoo och gjorde min första tatuering! En retro väska som symboliserar väldigt mycket för mig bland annat att livet är ett äventyr, att hålla mig på rätt spår i livet och min stora kärlek till att resa. Den ser väldigt hackig och ja otymplig ut nu men om en månad har skuggorna lagt sig fint och det vita kommer inte stå ut lika mycket. Längtar tills den är färdig läkt <3

Komsi solen! Ja kom då!

Sitter här med min coola One Piece och coolar mig medan jag väntar på att mina bruttor ska komma över på filmkväll. Har till och med städat la casa och känner mig ganska nöjd :) Har lyssnat majoriteten av dagen på den här urgulliga super söta låten! Som påminner om backstreet boys i miniformat... men om man struntar i det så blir man på sånt hääääääääär bra humör! Vill att våren ska komma nu! Saknar solen :((

Lyssna på------> MiniBackstreetBoys

Sunday 11:00 am

Vad händer på söndag morgon kl 11? Nyfikna? Det är klart ni är! Men ni får inte veta vad det är fören på söndag kväll! Tralalala evil ;)

 

Intill dess får ni underhålla er med det här, min största förebild:


and of course...

Syster kärlek

Den är inte klar men den är på god väg! Sjukt svårt att rita hår i stor skala... I varje fall till det jag egentligen ville säga! Bilden är dedikerad till min älskade vän Anna Westerberg som bara är så himla gullig, rar, omtänksam och alldeles, alldeles underbar! :3 Blev på sånt där riktigt fan-vad-jag-älskar-mina-vänner-homör när jag gick och fika med väninnorna (haha fult med vuxenspråk ><) Manda-panda, Jenny-penny och såklart Anna-banna <3 Blev till och med bjuden på fika av Manda-panda! Hur awsome är inte det? <3

Och Anna...vi har alldeles för få foton på oss som ser normala ut! ^^

Svar på frågor till det tidigare inlägget: Jag har inget bestämt datum när utställningen ska ske eller i vilken lokal. Håller på att leta just nu men som det ser ut blir det förmodligen utställning runt sportlovet! Självklart skriver jag här på bloggen om all info som dyker upp. För övrigt kommer en fin liten inbjudan genom fb ;)

sneak peek: projektarbete

Börjar närma sig slutet av mitt projektarbete och känner nervositeten krypa närmre. Har gjort en miljon skisser och inte en enda är 100 % klar. Lär offra en heldel värdefulla sömntimmar de närmaste två månaderna framöver så att jag åtminstone vågar hålla den förbaskade konstutställningen. Kunde jag inte ha nöjt mig med att visa dom i skolan? Neeeeeej här ska man blotta sig fullt ut...*suck*

 

Smyg titt

RSS 2.0